Orjaleves recept

Orjaleves
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4340

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 60 dkg húsos karajcsont
  • 2 db sárgarépa
  • 0.25 db zellergumó
  • 0.25 db karalábé
  • 5 szem kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db egész feketebors
  • 1 szem szegfűszeg
  • 1 szem szegfűbors
  • 1 db csili paprika
  • kömény, só, ételízesító

Elkészítés

A húsos csontot megmosva, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.

Fűszertojásba rakjuk a megpucolt vöröshagymát, ha lehet színes héjat is hagyjunk rajta, mert ettől szép színe lesz a levesünknek ,a hagyma alsó végébe belenyomjuk a szegfűszeget, az összes többi fűszert, pedig mellé rakjuk. Így a fokhagymát, fekete borsot, szegfűborsot, köményt, és a csili paprikát. Bezárjuk a fűszertojást és beletesszük a levesbe. Lassan felforraljuk, és közben lehabozzuk.

Belekerülnek a zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zellergumó karalábé, kelbimbó. Amikor újra forr (gyöngyözve),beletesszük a sót, és az ételízesítőt. Nagyon lassan éppen csak mozogjon egy kicsit a leves színe. Körülbelül másfél két órát főzzük a levesünket. Mielőtt befejeznénk a főzést, ellenőrizzük, hogy puha-e hús. Szervírozás előtt emeljük ki a fűszertojást.

A levest a zöldségekkel, és cérnametélttel tálaljuk. Mindig külön főzzük ki a tésztát, mert így jobban eltartható a maradék leves. A főtt húshoz adhatunk reszelt tormát, vagy tálalhatjuk paradicsom mártással.


Orjaleves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Orjaleves recepthez

thumb
ibi1950 - 2010. november 12.
Elkészítettem sáfrányos szeklicével fűszerezve, az eredmény fenséges!!!