Orléans-i szelet recept

Orléans-i szelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5692

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi kedvencem az orléans-i szelet és persze az unokámé is. Legutóbb az ő kedvére sütöttem.

4 személyre

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 50 dkg ribizlizselé (házikészítésű)

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 4 csepp puncsaroma (vagy 3 csepp)

Elkészítés

A porcukrot a citromlével és az aromával szép fényesre kikeverjük és félretesszük.

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból géppel omlós tésztát készítünk, ha szükséges pici tejjel lágyítjuk. 3 részre osztjuk és lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk 25-30 cm-es tégla alakúra. Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra helyezzük és megkenjük a ribizlizselével. Erre kerül rá a második lap, amit szintén megkenünk, majd a harmadik lap is, és a sütőben 170 fokon szép világosra sütjük 25 perc alatt.

Kihűlés után elkészítjük a mázat és bevonjuk vele a tetejét. Dermedés után hosszúkásra szeleteljük.


Orléans-i szelet recepthez kapcsolódó receptek

Orléans-i szelet

Orléans-i szelet

Régi kedvencem az orléans-i szelet és persze az unokámé is. Legutóbb az ő kedvére sütöttem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés