Orosz burgonyasaláta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 db piros húsú paprika
- 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
- 2.5 dl zöldségalaplé
- 2 evőkanál kapribogyó
- 15 dkg mélyhűtött zöldbab
- 2 db sárgarépa (20 dkg)
- 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
- 2 db közepes méretű tojás
A majonézhez:
- 1.25 dl napraforgóolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 db friss tojássárgája
- frissen őrölt fekete bors
- késhegynyi mustár
- só
Elkészítés
Főzzük keményre a tojást, öblítsük és hűtsük le, majd meghámozva vágjuk őket nyolcfelé. Vágjuk a burgonyát kb. 2 cm-es, a répát jó 1 cm-es kockákra. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, és azt is vágjuk 1 cm-es kockákra. Olvasszuk ki a babot és a borsót.
Forraljuk fel egy fazékban az alaplét, és főzzük meg benne a burgonyát, a babot és a répát (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a paprikát és a borsót, és lefedve főzzük még 5 percig. Öntsük le a főzőlevet, hagyjuk a zöldséget lecsöpögni és kihűlni, majd tegyük egy nagy tálba.
Közben elektromos kézi habverővel keverjük krémesre a tojássárgáját a mustárral és egy csipet sóval. Öntsük hozzá fokozatosan az olajat vékony sugárban, hogy krémes majonézt kapjunk. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal.
Öntsük le a kapribogyóról a levet egy tálkába, és hagyjuk a bogyót lecsöpögni. Adjuk a kapribogyót a zöldséghez, a levéből 1-2 evőkanálnyit keverjünk a majonézhez. Adjuk a majonézt a zöldséghez, és az egészet óvatosan keverjük össze. Tegyük a salátát 1 órára a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt még egyszer ízesítsük, majd osszuk a salátát négy tányérra. Szórjuk meg petrezselyemmel, és díszítsük kemény tojással.
Tipp:
Gyakorlati tanács: Nem fut össze a majonéz, ha valamennyi hozzávaló szoba-hőmérsékletű.
A recept tápértéke:
Adagonként: 490 kcal (2043 kJ), 11 g fehérje, 37 g zsír, 28 g szénhidrát