Orosz burgonyasaláta recept

Orosz burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1799

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2.5 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 15 dkg mélyhűtött zöldbab
  • 2 db sárgarépa (20 dkg)
  • 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 2 db közepes méretű tojás

A majonézhez:

  • 1.25 dl napraforgóolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db friss tojássárgája
  • frissen őrölt fekete bors
  • késhegynyi mustár

Elkészítés

Főzzük keményre a tojást, öblítsük és hűtsük le, majd meghámozva vágjuk őket nyolcfelé. Vágjuk a burgonyát kb. 2 cm-es, a répát jó 1 cm-es kockákra. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, és azt is vágjuk 1 cm-es kockákra. Olvasszuk ki a babot és a borsót.

Forraljuk fel egy fazékban az alaplét, és főzzük meg benne a burgonyát, a babot és a répát (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a paprikát és a borsót, és lefedve főzzük még 5 percig. Öntsük le a főzőlevet, hagyjuk a zöldséget lecsöpögni és kihűlni, majd tegyük egy nagy tálba.

Közben elektromos kézi habverővel keverjük krémesre a tojássárgáját a mustárral és egy csipet sóval. Öntsük hozzá fokozatosan az olajat vékony sugárban, hogy krémes majonézt kapjunk. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal.

Öntsük le a kapribogyóról a levet egy tálkába, és hagyjuk a bogyót lecsöpögni. Adjuk a kapribogyót a zöldséghez, a levéből 1-2 evőkanálnyit keverjünk a majonézhez. Adjuk a majonézt a zöldséghez, és az egészet óvatosan keverjük össze. Tegyük a salátát 1 órára a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt még egyszer ízesítsük, majd osszuk a salátát négy tányérra. Szórjuk meg petrezselyemmel, és díszítsük kemény tojással.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Nem fut össze a majonéz, ha valamennyi hozzávaló szoba-hőmérsékletű.

A recept tápértéke:

Adagonként: 490 kcal (2043 kJ), 11 g fehérje, 37 g zsír, 28 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés