Orosz gombaleves recept

5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
szekely165

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2069

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marha húslevest készítek, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedem róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).

4 személyre

  • 2 l húsleves
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma (közepes)
  • 30 dkg vegyes gomba (csiperke, vargánya, szegfű, stb…)
  • 20 dkg vékonyra szelt hasábburgonya
  • 20 dkg Pannónia sajt
  • 1 csomag friss, zsenge kapor
  • 1 csomag zöldség zöldje
  • 5 dkg margarin
  • étolaj a sütéshez
  • őrölt fehérbors
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinsztelem, majd hozzáadom a vékonyra szelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és tovább dinsztelem. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adom hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatom). Majd a kapor és a zöldség zöldje ¾ ét nagyon apróra metélem és ezeket is hozzáadom. 1-2 perces dinsztelés után borsozom, sózom és felöntöm a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzöm.

Eközben a vékony hasábburgonyát 2-3 cm darabokra vágom, forró olajon addig sütöm, míg a külső fele meg nem keményedik és halvány színe nem lesz. Papírtörlőn az olajat leitatom, és a levesbe teszem a burgonyát, pár percig forralom, hogy a közepe is átfőjön.

Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágom, kis tálban a leveshez kínálom. A sajtot apró kockára vágom, a tányérokon szétosztom, erre merem a levest. Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát és tejföllel is lehet még gazdagítani a levest.


Orosz gombaleves recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Orosz gombaleves

Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marha húslevest készítek, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedem róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés