Orosz saláta burgonyával és kapribogyóval recept

Orosz saláta burgonyával és kapribogyóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1061

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db tojás
  • 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1.25 dl napraforgóolaj
  • 1 db piros húsú paprika
  • 50 dkg burgonya (nem szétfővő fajta)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg mélyhűtött zöldbab
  • 2.5 dl zöldségalaplé
  • 1 db nagyon friss tojássárgája
  • 1 késhegynyi mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál apró kapribogyó (sós lében eltett)
  • 0.5 csomó petrezselyem
  • frissen őröllt fekete bors

Elkészítés

Főzzük a tojásokat keményre, tegyük őket hideg vízbe, és várjuk meg, amíg kihűlnek. Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, és vágjuk 2 cm-es kockákra. Tisztítsuk és mossuk meg a sárgarépát és a paprikát. Vágjuk mindkét zöldséget 1,5 cm-es kockákra. Hagyjuk felengedni a mélyhűtött zöldbabot és a zöldborsót.

Egy fazékban forraljuk fel a zöldségalaplét. Adjuk hozzáelőször a burgonyát, majd a sárgarépát és a zöldbabot is. Főzzük fedő alatt, közepes hőfokon 5 percig. Ezután tegyükbele a paprikát és a zöldborsót, majd főzzük fedő alatt még5 percig. Ha kész, szűrőedényben csurgassuk le, és hagyjuk kihűlni.

Készítsünk majonézt szobahőmérsékletű hozzávalókból.A tojássárgáját kézi habverővel keverjük habosra a mustárralés egy bő csipetnyi sóval. Cseppenként adjuk hozzá az olajat, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt nem kapunk. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal.

Tegyük egy tálba a zöldségeket. A kapribogyó levét öntsük leés tegyük félre. Keverjük a kapribogyókat a zöldségek közé. Sós levéből keverjünk 2-3 evőkanálnyit a majonézhez, és az egészet óvatosan forgassuk össze a zöldséges keverékkel. Az elkészült salátát tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.

Közvetlenül tálalás előtt sózzuk, borsozzuk és ízesítsük citromlével. Öblítsük le és rázogassuk szárazra a petrezselymet, a zöldjét vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a kemény tojásokat, mindegyiket vágjuk nyolc cikkelyre. A salátát tegyük tányérokra, majd díszítsük a petrezselyemmel és a tojással.

Tipp:

Jó tanács: Ebből a pompás salátából érdemes egyszerre dupla mennyiséget készíteni. Lefedve a hűtőszekrényben 2-3 napig is eláll.

A recept tápértéke:

Adagonként: 530 kcal (2200 kJ), 12 g fehérje, 39 g zsír, 33 g szénhidrát


Orosz saláta burgonyával és kapribogyóval

Orosz saláta burgonyával és kapribogyóval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés