Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM) recept

Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ágica

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
80

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindenképpen kosárkákat szerettem volna készíteni, de nem diósat, hanem valami édes krémeset! És akkor találtam ki, hogy szerintem tökéletes lenne egy finom oroszkrémmel megtölteni, na és megbolondítani egy kis savanykás erdei gyümölccsel. Hát így is lett!! Brutál finom lett!! :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt (én gluténmentes lisztet használtam )
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 4 dl tejszín (Hulala vagy Meggle )
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 35 dkg erdeigyümölcs-mix
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a margarint, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel.

A gyümölcsöt lecsepegtetjük, majd óvatosan belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Imádnivalóan finom!!! :)


Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM) recepthez kapcsolódó receptek

Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Mindenképpen kosárkákat szerettem volna készíteni, de nem diósat, hanem valami édes krémeset! És akkor találtam ki, hogy szerintem tökéletes lenne egy finom oroszkrémmel megtölteni, na és megbolondítani egy kis savanykás erdei gyümölccsel.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés