Nagyon szép süti, akár húsvétra is elkészíthetjük. Mindig nagy keletje van.
A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral.
A tésztát géppel bedagasszuk, majd addig pihentetjük, amíg a diótölteléket elkészítjük a hozzávalókból. Ezután a tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és a tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük, világos színűre.
Ha kihűlt a tészta, karalábé vájóval a közepét kivesszük, helyes kerek formájú legyen. Ebbe kerül a töltelék, de a tészta maradékokból a diótöltelékbe is keverünk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen. Kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük. Másnap folytatjuk, mert addigra megköt a barackunk, a tölteléktől. Vérnarancs aromába mártjuk, majd porcukorba többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipán leveleket a vájatba, hogy megtartsa őket. Tálcán kínáljuk.
Tárolás: Letakarva, hogy ne száradjon meg. 1 hétig jól eláll.