Őszibarack lakodalmas sütemény recept

Őszibarack lakodalmas sütemény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
N.Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
7167

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eredeti receptet teszem közzé, még nagyanyám idejéből! Régen a tésztát fél dióhéjakra formázták, én már fém dióformát használok.

12 személyre

  • Kb. 50 db őszibarack lesz ebből a mennyiségből
  • Tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 db citrom héja
  • 1 db citrom leve
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 30 dkg darált dió
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl rum

Díszítéshez:

  • 1 üveg vérnarancs aroma
  • 1 üveg zöld színű mandula aroma
  • 20 dkg cukor a megforgatáshoz
  • 1-2 buxus ág (már művirágot használok)
  • 2 db 6-os festőecset (iskolai, csak erre a célra használjuk!)

Sütéshez:

  • 50 db féldió vagy féldió sütőforma

Elkészítés

1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal sima állagúvá összedolgozzuk.

2. A tésztából féldiónyi darabokat csípünk, és egyenként a dióhéjakra formázzuk.

3. Nagyméretű sütőlapra teszünk egyszerre kb. 25 db-ot, egymástól kissé távol, mert sütés közben megdagad.

4. Előmelegített, 140° -os sütőbe tesszük, és alsó-felső fűtéssel kb. 12 perc alatt egészen világosra sütjük.

5. Még forrón, óvatosan kell leszedni a formáról, mert hidegen megkeményedik és könnyebben törik. Közben sütjük a következő 25 db-ot. (Ebből a tészta mennyiségből 100 féldió lesz.)

6. Elkészítjük a krémet, amihez a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, hozzá adjuk a kakaót, a citromlét, a diót és a rumot, valamint belemorzsolhatjuk az esetleg eltöredezett sült tésztadarabokat is. Kissé hígabb állagú masszát kapunk.

7. Két féldiót megtöltünk krémmel, majd összeragasztjuk őket. Rövid időre a hűtőbe tesszük, míg a két fél összeköt, hogy könnyebben festhessük.

8. Az összeragasztott tészta egyik felét zöldesre, a másik felét pirosasra festjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk.

9. Másnapra szobahőmérsékleten megpuhul. Hűtőben sokáig eláll, de fagyasztható is.

A festésnél kibontakoztathatjuk művészi hajlamainkat, így igazán élethű barackokat is készíthetünk, amelyek minden ünnepi asztal ínycsiklandozó díszévé válnak.


Őszibarack lakodalmas sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Őszibarack lakodalmas sütemény

Őszibarack lakodalmas sütemény

Az eredeti receptet teszem közzé, még nagyanyám idejéből! Régen a tésztát fél dióhéjakra formázták, én már fém dióformát használok.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés