Őszibarackos-málnás rétes recept

Őszibarackos-málnás rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1485

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A leheletvékony tésztában sült aranyló őszibarack és piros málna a nyár minden édességét az asztalra varázsolja.

4 személyre

  • 4 db érett de nem puha őszibarack
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 6 dkg vaj
  • 15 dkg kész rétestészta
  • 10 dkg friss málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • tejszínhab vagy sűrű tejszín

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőt 180 °C-ra, gázsütőt 3–4. fokozaton) előmelegítjük. Az őszibarackokat megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, majd a magokat eltávolítva szeletekre vágjuk. A lekvárt alacsony hőfokon megmelegítjük, majd szitán átpasszírozzuk egy csészébe vagy egy kis felfújtformába. Egy kis edénybe forró vizet engedünk a csapból, és beleállítjuk a lekváros edényt, hogy melegen tartsuk.

Lassan felolvasztjuk a vajat. A rétestésztát 12 darab 25×12 cm-es téglalapra vágjuk: a pontos méretet nem fontos betartani, mert a tésztát úgyis összetoljuk.

Egy tepsit kikenünk az olvasztott vaj egy részével. A ropogós tésztaalap kialakításához egy tésztalapot a tepsire fektetünk és megkenünk vajjal. Ráfektetünk egy másik lapot és azt is megkenjük vajjal, majd ugyanígy járunk el még egy tésztalappal. Hasonló módon még három ropogós alapot állítunk elő.

Kezünkkel a lapok keskenyebb oldala felől óvatosan összetoljuk a tésztadarabokat, hogy hullámos felületet adjanak, és végül egy-egy 15×12 cmes téglalapot kapjunk.

Az őszibarackszeleteket a redők közé helyezzük. Kiválogatjuk és rászórjuk a málnát. Rákenjük a meleg málnalekvárt, majd a sütőben 15–20 percig sütjük, míg a tészta aranysárga és ropogós nem lesz. 4 tányérra kitálaljuk, meghintjük porcukorral és forrón vagy melegen tejszínhabbal vagy tejszínnel kínáljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 550 kcal/2310 kJ energia, 49 g szénhidrát, 5 g fehérje, 38 g zsír (ebből 23 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


További Szezon kategóriák

Őszibarackos-málnás rétes

Őszibarackos-málnás rétes

A leheletvékony tésztában sült aranyló őszibarack és piros málna a nyár minden édességét az asztalra varázsolja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés