Őszibarackos gyümölcstorta recept
Beküldő: bankiani Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 kanál liszt
- 4 kanál porcukor
- 1 csomag gyors vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 doboz felezett őszibarack
- tortazselé
- vaj a tepsi kikenéséhez
- liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
A tortalapot megsütjük, a 4 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, liszttel, majd a 4 tojás felvert habját hozzáadjuk, kivajazott sütőformában 160 fokon 25 percen át sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk egy süteményes tálra, a gyors pudingot kevesebb tejjel készítjük el, hogy sűrű krém legyen, de tehetünk bele kevéske vajat is. Jól összekeverjük, majd rákenjük a tortalapra. Erre kerül rá a felezett őszibarack, majd a tortazselé. A zselét el is hagyhatjuk, mivel tejszínhabbal is tálalhatjuk a tortánkat.