Őszibarackos hússzelet rizzsel recept

Őszibarackos hússzelet rizzsel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3562

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretjük a hús és a gyümölcs kombinációját. Ha valaki még nem próbálta, lehet, hogy éppen ez az őszibarackos hússzelet rizzsel recept hozza meg a kedvét hozzá.

2 személyre

  • 6 szelet karaj (lehet csirkemell v. pulykamell)
  • 6 db felezett őszibarackbefőtt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • vaj
  • befőttlé
  • édes fehérbor

Elkészítés

A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.

A pároláshoz aláöntünk a befőtt levéből és egy keveset a borból. Lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és leöntjük a felesleges párolólevet. (Egy kevés lé maradjon csak alatta.) A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverjük egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.

Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínáljunk és a besűrített szafttal locsoljuk meg.


Őszibarackos hússzelet rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Őszibarackos hússzelet rizzsel

Őszibarackos hússzelet rizzsel

Nagyon szeretjük a hús és a gyümölcs kombinációját. Ha valaki még nem próbálta, lehet, hogy éppen ez az őszibarackos hússzelet rizzsel recept hozza meg a kedvét hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés