Őszibarackos krémes recept

Őszibarackos krémes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
548

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik specialitásom, ami barackérés idején készült.

4 személyre

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Az őszibarackzseléhez:

  • 5 db fehér húsú érett őszibarack (Ford fajta)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás puding (főzött)

A tetejére:

  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • a díszítéshez Dr. Oetker Dekormix Színvarázs

Elkészítés

Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát, és egy folpack fóliát a béleléshez.

Elkészítés

1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba, és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

2. A piskótának valókat keverjük ki, és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal, és befedjük a másik piskótával.

3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük kötődni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá, és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót, és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk, és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tálalás: 8-10 szelet, vastagságtól is függ.


Őszibarackos krémes recepthez kapcsolódó receptek

Őszibarackos krémes

Őszibarackos krémes

Az egyik specialitásom, ami barackérés idején készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés