Őszibarackos krémes recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Az egyik specialitásom, ami barackérés idején készült.
- 3 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Az őszibarackzseléhez:
- 5 db fehér húsú érett őszibarack (Ford fajta)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás puding (főzött)
A tetejére:
- 2.5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál porcukor
- a díszítéshez Dr. Oetker Dekormix Színvarázs
Elkészítés
Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát, és egy folpack fóliát a béleléshez.
Elkészítés
1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba, és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.
2. A piskótának valókat keverjük ki, és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal, és befedjük a másik piskótával.
3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük kötődni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá, és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.
4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót, és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk, és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tálalás: 8-10 szelet, vastagságtól is függ.