Őszibarackos pite mascarponekrémmel recept

Őszibarackos pite mascarponekrémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1643

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pillepite - krémesen omlós barackos

6 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 0.25 kiskanál só
  • 11.5 dkg hideg vaj

A töltelékhez:

  • 5 dkg nádcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 6 db őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál hideg vaj
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 2 evőkanál őszibaracklekvár

A krémhez:

  • 2.5 dl hideg tejszín
  • 6 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 0.25 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés

A lisztet, a nádcukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadunk 3.5 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrjuk, labdát formázunk belőle, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát 25 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, és egy 22 cm-es kivehető aljú piteformába nyomkodjuk úgy, hogy kissé túllógjon az oldalán. Villával megszurkáljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát beborítjuk sütőpapírral, babnehezéket teszünk rá, és 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A töltelékhez összekeverjük a nádcukrot, a lisztet és a citromhéjat, beleforgatjuk a meghámozott és 1 cm-es szeletekre vágott barackot, majd az elősütött tésztára borítjuk.

Meglocsoljuk a mézzel, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott vajat, majd megszórjuk a mandulával, és 35 perc alatt készre sütjük.

Megkenjük a felmelegített lekvárral, és tálalás előtt 15 percig hűlni hagyjuk. A krém hozzávalóit robotgéppel habbá verjük, és a felvágott pite mellé tálaljuk.


Őszibarackos pite mascarponekrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Őszibarackos pite mascarponekrémmel

Őszibarackos pite mascarponekrémmel

Pillepite - krémesen omlós barackos

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés