Ötfűszeres karaj gombás rizzsel recept

Ötfűszeres karaj gombás rizzsel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3644

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jól csak a nyelvével lát az ember - fűszerekben dúskáló fogás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kiskanál ötfűszer-keverék
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 szelet csontos karaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 1 db csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 20 dkg rizs
  • 0.6 dl kínai főzőbor
  • 1 evőkanál halszósz
  • 5 dl víz
  • só, bors

Elkészítés

Az ötfűszer-keveréket elkeverjük 1 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a hússzeleteket, és félretesszük.

A maradék olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és 1-2 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát, a csillagánizst és a fahéjat, majd 2-3 perc alatt enyhén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst, a bort és a halszószt, majd felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Ezután lefedjük, és a rizst fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A hússzeleteket felforrósított serpenyőben 3-4 perc alatt átsütjük. Tálaláskor a rizst tányérokba merjük, és a hússzeleteket a tetejére helyezzük.


Ötfűszeres karaj gombás rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Ötfűszeres karaj gombás rizzsel

Ötfűszeres karaj gombás rizzsel

Jól csak a nyelvével lát az ember - fűszerekben dúskáló fogás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés