Othello szőlőzselés pohárkrém recept

Othello szőlőzselés pohárkrém
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1349

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretem az othello szőlőt, így aztán gondoltam készítek belőle egy pohárkrémet. A mascarponekrém és a szőlőzselé pedig remekül illenek egymáshoz.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A szőlőzselé hozzávalói 4-6 pohárhoz

  • 1 kg othello szőlő
  • méz (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő

A krém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín) (vagy 2 dl)
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 ek mák (vagy 3 ek)

Elkészítés

A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.

A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.

A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Ezután állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.

A poharakban lévő teljesen kihűlt, szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.

Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.


Othello szőlőzselés pohárkrém recepthez kapcsolódó receptek

Othello szőlőzselés pohárkrém

Othello szőlőzselés pohárkrém

Nagyon szeretem az othello szőlőt, így aztán gondoltam készítek belőle egy pohárkrémet. A mascarponekrém és a szőlőzselé pedig remekül illenek egymáshoz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés