Othello szőlőzselés pohárkrém

Othello szőlőzselés pohárkrém

Nagyon szeretem az othello szőlőt, így aztán gondoltam készítek belőle egy pohárkrémet. A mascarponekrém és a szőlőzselé pedig remekül illenek egymáshoz.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A szőlőzselé hozzávalói 4-6 pohárhoz

  • 1 kg othello szőlő
  • méz (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő

A krém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín) (vagy 2 dl)
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 ek mák (vagy 3 ek)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.

A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.

A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Ezután állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.

A poharakban lévő teljesen kihűlt, szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.

Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.