Őz vörösboros mártásban recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
- 4 szelet őzfilé kb. 125 g/db
- 1 db babérlevél
- 50 g lilahagyma vékonyra szeletelve
- 250 ml vörösbor
- 125 g áfonya ha mélyhűtött, kiolvasztva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 4 evőkanál áfonyaszósz
- só
- fekete bors
Elkészítés
Tegyük az őzhúst, a babérlevelet és a hagymát egy edénybe, és pácoljuk a hűtőben néhány óra hosszat vagy az előző éjszaka.
Állítsuk a grillsütőt közepesen nagy fokozatra. Csöpögtessük le alaposan az őzszeleteket, a páclét őrizzük meg, és grillezzük a húst 10-15 percig, egyszer megfordítva, amíg megpuhul, és ízlésünknek megfelel.
Közben öntsük a páclét a hagymával együtt egy kis lábasba, forraljuk fel, és főzzük nagy lángon 1 percig. Adjuk hozzá az áfonyát, és főzzük csendesen még 4-5 percig, amíg a gyümölcsszemek ki nem fakadnak.
Keverjük bele a paradicsompürét és az áfonyaszószt, és sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a babérlevelet, majd tálaljuk az őzhúst, rámerve az áfonyás-boros mártást.
Tipp:
A tálaláshoz: Polenta (kukoricakása) vagy burgonyapüré, vagy mogyoróhagymával sütött tök illik hozzá.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként
Energia 878 kJ (209 kcal), Szénhidrát 9 g. Fehérje 28 g, Zsír 2 g (ebből telített zsír 1 g)