Őz vörösboros mártásban

Őz vörösboros mártásban
A színpompás vörösboros mártással és az édes-savanyú áfonyával tálalt, sovány őzhús kiváló étel vacsoravendégeknek.
4 személyre

  • 4 szelet őzfilé kb. 125 g/db
  • 1 db babérlevél
  • 50 g lilahagyma vékonyra szeletelve
  • 250 ml vörösbor
  • 125 g áfonya ha mélyhűtött, kiolvasztva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál áfonyaszósz
  • fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tegyük az őzhúst, a babérlevelet és a hagymát egy edénybe, és pácoljuk a hűtőben néhány óra hosszat vagy az előző éjszaka.

Állítsuk a grillsütőt közepesen nagy fokozatra. Csöpögtessük le alaposan az őzszeleteket, a páclét őrizzük meg, és grillezzük a húst 10-15 percig, egyszer megfordítva, amíg megpuhul, és ízlésünknek megfelel.

Közben öntsük a páclét a hagymával együtt egy kis lábasba, forraljuk fel, és főzzük nagy lángon 1 percig. Adjuk hozzá az áfonyát, és főzzük csendesen még 4-5 percig, amíg a gyümölcsszemek ki nem fakadnak.

Keverjük bele a paradicsompürét és az áfonyaszószt, és sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a babérlevelet, majd tálaljuk az őzhúst, rámerve az áfonyás-boros mártást.