Őzgerincben sült csirkemell recept
Beküldő: Szepesi Ági Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Az őzgerincben sült csirkemell gyorsan elkészíthető étel. Rizst vagy krumplipürét készíthetünk köretként a recepthez.
- 50 dkg csirkemell
- 3 ek tejföl
- 1 db tojás
- 3 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
- 8 szelet bacon szalonna (kb.)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. Közben 3 ek tejfölt összekeverünk 3 ek liszttel, beleteszünk egy egész tojást, reszelt sajtot, petrezselymet, és ezt a masszát összekeverjük a csirkemellel. A fűszerezésre figyeljünk oda, hiszen a sajt is elég sós, főleg a füstölt sajt.
Ha ezzel megvagyunk, olajozzuk ki a formát, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Ezután kibéleljük a baconnel, majd beleöntjük a csirkemellet, a tetejére szintén bacont teszünk, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Én ezután kiborítom a formából, sajttal megszóróm, és visszateszem még 10-15 percre.
Rizzsel is tálalhatjuk, ahogyan én is tettem.