Őzgerincben sült csirkemell recept

Őzgerincben sült csirkemell
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
15243

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az őzgerincben sült csirkemell gyorsan elkészíthető étel. Rizst vagy krumplipürét készíthetünk köretként a recepthez.

6 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
  • 8 szelet bacon szalonna (kb.)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés

A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. Közben 3 ek tejfölt összekeverünk 3 ek liszttel, beleteszünk egy egész tojást, reszelt sajtot, petrezselymet, és ezt a masszát összekeverjük a csirkemellel. A fűszerezésre figyeljünk oda, hiszen a sajt is elég sós, főleg a füstölt sajt.

Ha ezzel megvagyunk, olajozzuk ki a formát, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Ezután kibéleljük a baconnel, majd beleöntjük a csirkemellet, a tetejére szintén bacont teszünk, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Én ezután kiborítom a formából, sajttal megszóróm, és visszateszem még 10-15 percre.

Rizzsel is tálalhatjuk, ahogyan én is tettem.


Őzgerincben sült csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Őzgerincben sült csirkemell

Őzgerincben sült csirkemell

Az őzgerincben sült csirkemell gyorsan elkészíthető étel. Rizst vagy krumplipürét készíthetünk köretként a recepthez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés