Pácolt harcsa gyömbérhabbal és salátával recept

Pácolt harcsa gyömbérhabbal és salátával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2930

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Másban a szálkát is, de ebben még azt sem talál!

4 személyre

  • 1 kg harcsafilé
  • 1 fej lila tépősaláta (lollo rosso)
  • 1 fej zöld tépősaláta
  • madársaláta

Páchoz

  • 40 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg frissen reszelt gyömbér
  • 2 dkg frissen őrölt fekete bors

Habhoz

  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg frissen reszelt gyömbér
  • kevés só

Dressinghez

  • 3 evők. olívaolaj
  • 0.5 evők. fehérborecet
  • csipet só

Elkészítés

A harcsafilét a hártyáitól megtisztítjuk.

Összekeverjük a pác hozzávalóit, a felét magas peremű tálcára szórjuk, rátesszük a halat, beborítjuk a pác másik

felével, majd fóliával lefedve 48 órára hűtőbe tesszük.

A salátákat megmossuk, leveleikre bontjuk és összekeverjük.

A tejszínhez hozzáadjuk a reszelt gyömbér levét és egy kis sót. Habszifonba töltjük, 2 patront csavarunk a szifonba, majd lehűtjük.

A halfilét lemossuk, szárazra töröljük, és vékonyra szeljük.

Összekeverjük a dresszing hozzávalóit, és meglocsoljuk vele a salátakeveréket. Tálaláskor a hal és a saláta mellé kisebb adagokat nyomunk a gyömbéres habból.

A felszeletelt halat olívaolajjal és füstölt maldon sóval ízesíthetjük.


Pácolt harcsa gyömbérhabbal és salátával recepthez kapcsolódó receptek

Pácolt harcsa gyömbérhabbal és salátával

Pácolt harcsa gyömbérhabbal és salátával

Másban a szálkát is, de ebben még azt sem talál!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés