Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával recept

Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
veruss74

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a nagyszerű, fűszeres, pácolt, sült oldalas a thai chili szószos, gyömbéres tésztával olyanoknak, akik kedvelik az újfajta, izgalmas ételpárosításokat. Annak ajánlom ezt az ételt, aki kifejezetten kedveli az ázsiai ízvilágot, habár ez nem egy tradicionális fogás, de érdemes kipróbálni.

4 személyre

  • 80 dkg oldalas
  • 1 csomag spagetti tészta
  • kisebb darab gyömbér
  • 0.25 fej fehér káposzta (de isteni finom, ha káposztasalátából készítjük)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • thai édes-csípős chili szósz
  • világos szójaszósz
  • napraforgó olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés

Előző este az oldalast feldaraboljuk “egycsontos” darabokra és bepácoljuk az alábbi páccal.

Megtisztítunk és lereszelünk 3 duci gerezd fokhagymát egy tálkába, ehhez adunk 1 evőkanál édes chili szószt, 3 evőkanálnyi napraforgó olajat, sót, borsot, őrölt köményt. Jól elkeverjük a pácot és bekenjük vele a húsokat, egy fej vöröshagymát is megtisztítva, vastagabb szeletekre vágunk és a hús mellé szórjuk, majd az egészet egy jól záródó edénybe téve másnapig a hűtőben pihentetjük, hogy jól átjárja a húsdarabokat a fűszer.

Másnap wokba, vagy egy nagyobb serpenyőbe téve, megpirítjuk az oldalasdarabokat a hagymával együtt, majd egy kevés vizet aláöntve pároljuk sütjük, míg omlósan puha nem lesz.

Ha a hús megsült, kivesszük a serpenyőből, lefedve melegen tartjuk.

A káposztát vékonyan felszeleteljük a hámozott gyömbérdarabbal együtt, majd beletesszük a wokba/serpenyőbe, amiben az oldalast készítettük. Hozzáadunk körülbelül 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál édes chili szószt és egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelve.

Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a csomag spagettit és kevés vizet aláöntve, fedő alatt megfőzzük, közben gyakran megkeverjük és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

Addig kell így főzni, míg a káposzta is és a tészta is megfő, de mire ez bekövetkezik, addigra elfő alóla teljesen a felesleges folyadék.

Miután elkészült a tészta visszatesszük rá az oldalasdarabokat és fedő alatt, hagyjuk tálalásig.

Tipp: a sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz elég sós.


Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával

Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával

Ez a nagyszerű, fűszeres, pácolt, sült oldalas a thai chili szószos, gyömbéres tésztával olyanoknak, akik kedvelik az újfajta, izgalmas ételpárosításokat. Annak ajánlom ezt az ételt, aki kifejezetten kedveli az ázsiai ízvilágot, habár…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés