Pácolt tarja recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ilka

Nehézség:

Megnézték:
3862

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 szelet sovány tarja
  • 1 db egész citrom leve
  • 1.5 evőkanál mustár
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál cukor
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 csokor újhagyma, vagy egy szál póré (zöldje nélkül)
  • 5 dkg vaj a sütéshez

Elkészítés

A húsokat enykén kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A páchoz vékony szeletekre vágjuk a hagymát, összekeverjük a többi hozzávalóval, és vastagon bekenjük a húsok mindkét oldalát. Az esetleges maradékot ráöntjük, s egy éjszakán át a hűtőben érleljük. Másnap felsorrósítjuk a vajat, a húsról nagyjából lekaparjuk a sűrű pácot, s mindkét oldalát kb. 3-3 percig hirtelen elősütjük. Majd ráöntjük a megmaradt páclét, s lassú tűzön omlós puhára pároljuk. Rizsköret illik hozzá.


Pácolt tarja recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés