Padlizsánkrém – majdnem vineta recept

Padlizsánkrém – majdnem vineta
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60+ perc

Megnézték:
3009

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szezonális, egészséges, olcsó, finom a padlizsánkrém pirítósra, zsemlére, kiflire kenve reggelire, vacsorára, vagy piknikre.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db nagy sült padlizsánnak kb. 60 dkg lecsepegtetett húsa
  • 1 db nagy fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál hidegen sajtolt olíva- szőlő- vagy omegaolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 4 evőkanál majonéz

Elkészítés

A padlizsánokat szárastól, héjastól parázs felett vagy grillsütőben szinte feketére sütjük. Félig lehúzzuk a héját, majd kanállal kivájjuk a húsát. Picit állni hagyjuk, ezután műanyag szűrőbe téve a levét lecsorgatjuk. Mélyebb tálban fakéssel vagy lapos fakanállal keresztben - hosszában pépesre vagdossuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, és a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk. Az olajat folyamatosan hozzá csorgatjuk és nagyon kikeverjük.

Ugyanígy a majonézzel is habosra keverjük. Botmixer is segíthet. Fél vagy 1 napra a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kis üvegekben a hűtőben max. 2 hétig felhasználhatjuk, vagy nagyobb mennyiséget lefagyasztunk. Pirítósra kenve fenséges étek reggelire, vacsorára, piknikre. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Padlizsánkrém – majdnem vineta recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsánkrém – majdnem vineta

Padlizsánkrém – majdnem vineta

Szezonális, egészséges, olcsó, finom a padlizsánkrém pirítósra, zsemlére, kiflire kenve reggelire, vacsorára, vagy piknikre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés