Padlizsánkrém sültpaprikával recept

Padlizsánkrém sültpaprikával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2002

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a klasszikus padlizsánkrém felturbózott receptje sült piros paprikával (kápia vagy kaliforniai), amitől még lágyabb és édesebb lesz a padlizsánkrém.

6 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 3 db kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek tejföl
  • ½ dl extra szűz olívaolaj
  • ½ ek citromlé (½ citrom levénél kicsit kevesebb)
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Egy tepsibe betesszük a megmosott és kettévágott padlizsánt, melléhelyezzük az egész paprikákat és 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Eközben a paprikákat egyszer megforgatjuk a tepsiben, hogy minden oldaluk szépen bebarnuljon. A sütőből kivéve a padlizsánt+paprikákat egy tálba tesszük, letakarjuk alufóliával és 5-10 percig így pihentetjük. Ennyi türelmi idő után egyrészt puszta kézzel meg tudjuk fogni a zöldséget, másrészt pedig sokkal könnyebben le tudjuk hántani a paprikák héját. Miután a hámozással megvagyunk, a padlizsán húsát is lehúzzuk a héjáról egy kanál segítségével. A sült padlizsánt és a paprikák húsát késsel felaprítjuk (de akik pépesebbre szereti a krémet, az robotgépben is összepürésítheti), és a többi hozzávalóval együtt egy keverőtálban elkeverjük. A sült paprikának fantasztikus édeskés íze van, ezért – bár édesszájúak vagyunk – ebbe a padlizsánkrémbe egy csepp méz vagy cukor sem kell. Azonban a citromlé jól fog jönni, még jobban feldobja ezt az amúgy is könnyed és nyárias ételt, ami behűtve, pirítóssal az igazi.


Padlizsánkrém sültpaprikával recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsánkrém sültpaprikával

Padlizsánkrém sültpaprikával

Ez a klasszikus padlizsánkrém felturbózott receptje sült piros paprikával (kápia vagy kaliforniai), amitől még lágyabb és édesebb lesz a padlizsánkrém.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés