Padlizsánkrémes pirítós recept

Padlizsánkrémes pirítós
2 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3653

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pikáns összetevők sokfélesége és az illatos fűszerek jellemzik a mediterrán jellegű szendvicskrémet.

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db nagy padlizsán
  • 10 db aszalt paradicsom olajban eltéve
  • 6 kis csemegeuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál magos mustár
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • 2 kiskanál kapribogyó
  • 1 db bagett
  • só és fekete bors
  • néhány kakukkfűágacska
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 5 percig közepes hőfokon fonnyasztjuk.

A padlizsánt megmossuk, és 1 cmes kockákra vágjuk. A hagymához adjuk, és kevergetve 8–10 percig sütjük.

Az aszalt paradicsomot és az uborkát lecsepegtetjük, meghámozzuk és a padlizsánhoz keverjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a zöldségekhez adjuk.

A zöldfűszereket megmossuk és szárazra töröljük. Egy kevés petrezselymet félreteszünk a díszítéshez. A fűszerleveleket felaprítjuk, majd a mustárral, az ecettel és a kapribogyóval a serpenyőbe tesszük. 5 percig kevergetve pirítjuk.

Közben a kenyeret felszeleteljük, és kenyérpirítóban vagy grillsütőben zsiradék nélkül megpirítjuk.

A padlizsánkeveréket megfűszerezzük, és robotgépben néhány perc alatt összedolgozzuk.

Szétosztjuk négy tányérra, a félretett petrezselyemmel megszórjuk, és a kenyérrel tálaljuk.

Tipp:

A padlizsánkrémet előre is elkészíthetjük és a hűtőszekrényben tárolhatjuk. Hidegen is kitűnő, de fogyaszthatjuk felmelegítve is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 357 kcal/1499 kJ energia, 55 g szénhidrát, 10 g fehérje, 12 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Padlizsánkrémes pirítós

Padlizsánkrémes pirítós

A pikáns összetevők sokfélesége és az illatos fűszerek jellemzik a mediterrán jellegű szendvicskrémet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés