Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel recept

Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
718

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, azonban nagyon érdekes ízvilágú leves.

2 személyre

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db piroshúsú paprika
  • 1 db burgonya
  • bors
  • vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • víz

Elkészítés

1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd egy félórát úgy hagyjuk.

2. A padlizsánkockákat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy fazékban olajat hevítünk.

3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.

4. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.

5. A parmezánt lereszeljük és zsírpapírral bélelt sütőlemezre halmokat rakunk egymástól távolabb. 200 fokos sütőbe 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz, amelyet a végén petrezselyemmel is megszórhatunk.


Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel

Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel

Egyszerű, azonban nagyon érdekes ízvilágú leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés