Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Egyszerű, azonban nagyon érdekes ízvilágú leves.
- 1 db nagyobb padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db piroshúsú paprika
- 1 db burgonya
- só
- bors
- vágott petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter húsleves alaplé
- 1.5 dl tejszín
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- víz
Elkészítés
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd egy félórát úgy hagyjuk.
2. A padlizsánkockákat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy fazékban olajat hevítünk.
3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
4. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
5. A parmezánt lereszeljük és zsírpapírral bélelt sütőlemezre halmokat rakunk egymástól távolabb. 200 fokos sütőbe 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz, amelyet a végén petrezselyemmel is megszórhatunk.