Padlizsános-kolbászos rigatoni recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Olasz zöldséges tészta recept
- 1 db padlizsán
- 5 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 22.5 dkg rigatoni
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál csilipehely
- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 80 dkg darabolt konzerv paradicsom
- 16 db bazsalikomlevél
- 5.5 dkg reszelt pecorino
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. A 2 cm-es kockákra vágott padlizsánt összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsiben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A maradék olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a csilipelyhet, és további 3 perc alatt a fokhagymát is puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Belekeverjük a paradicsomot és az összetépkedett bazsalikom felét, megsózzuk, és 5 perc alatt átmelegítjük.
A tésztát a paradicsomszószhoz adjuk, beleforgatjuk a sült padlizsánt és a maradék bazsalikomot, és a pecorinóval megszórva tálaljuk.