Padlizsános-kolbászos rigatoni recept

Padlizsános-kolbászos rigatoni
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1060

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olasz zöldséges tészta recept

4 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 22.5 dkg rigatoni
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál csilipehely
  • 50 dkg sütnivaló kolbász
  • 80 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • 16 db bazsalikomlevél
  • 5.5 dkg reszelt pecorino

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. A 2 cm-es kockákra vágott padlizsánt összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsiben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A maradék olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a csilipelyhet, és további 3 perc alatt a fokhagymát is puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és 6-8 perc alatt pirosra sütjük.

Belekeverjük a paradicsomot és az összetépkedett bazsalikom felét, megsózzuk, és 5 perc alatt átmelegítjük.

A tésztát a paradicsomszószhoz adjuk, beleforgatjuk a sült padlizsánt és a maradék bazsalikomot, és a pecorinóval megszórva tálaljuk.


Padlizsános-kolbászos rigatoni recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsános-kolbászos rigatoni

Padlizsános-kolbászos rigatoni

Olasz zöldséges tészta recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés