Padlizsános-ricottás tészta recept

Padlizsános-ricottás tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1122

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elsőre meghökkentő - másodszorra meghökkentően jó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 0.8 dl olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 35 dkg rigatoni tészta
  • 2 evőkanál sherryecet
  • 3 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 25 dkg ricotta

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kockára vágott padlizsánt összeforgatjuk a pucolatlan fokhagymával, az egész csilivel és az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe rendezve 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A fokhagyma héját eltávolítjuk, a csilit csíkokra vágjuk, majd a padlizsánnal, az ecettel, a bazsalikommal és a ricottával együtt a forró tésztához keverjük


Padlizsános-ricottás tészta recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsános-ricottás tészta

Padlizsános-ricottás tészta

Elsőre meghökkentő - másodszorra meghökkentően jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés