Padlizsános bruschetta recept

Padlizsános bruschetta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1984

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Padlizsánkrémgyanús - kis különbség, nagy élmény!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tahini (szezámpaszta)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • bruschettának előkészített kenyér
  • 8 szem kapribogyó vagy -gyümölcs

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsánokat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjukat, majd fi noman megkenjük olívaolajjal, és kb. 25 perc alatt puhára sütjük. A sütőből kivéve félretesszük hűlni.

A padlizsán húsát villával áttörjük, hozzákeverjük a tahinit, a citromlét és az összezúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a kenyereket megkenjük a krémmel, és kapribogyóval díszítjük.


Padlizsános bruschetta recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsános bruschetta

Padlizsános bruschetta

Padlizsánkrémgyanús - kis különbség, nagy élmény!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés