Padlizsánsaláta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Padlizsánkrémek krémje - paprikával, petrezselyemmel gazdagítva.
- 1 kg padlizsán
- 1.5 dl extra szűz olívaolaj
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika vagy zöld csili
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 evőkanál vörösborecet
- 3 gerezd fokhagyma
- nagy szemű só, bors
Elkészítés
A padlizsánt forró grillen (vagy a sütőben) kívül szinte feketére, belül puhára sütjük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, a magját kikanalazzuk, feldarabolva egy szűrőbe tesszük, és 30 perc alatt lecsepegtetjük.
Nagy lángon felforrósítunk 4 evőkanál olajat, a kimagozott és durvára vágott kaliforniai paprikát 10 percig sütjük benne, majd hozzáadjuk a kimagozott és durvára vágott jalapenót, és további 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A kétféle paprikát a padlizsánnal, a maradék olajjal, a petrezselyemmel, az ecettel és a fokhagymával robotgépben kissé darabosra dolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk az ízeket összeérni. Pirított pitával tálaljuk.