Palacsinta - krémesen, édesen recept

Palacsinta - krémesen, édesen
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1532

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc desszertje gyermeknek, felnőttnek, mindenkinek - mindenkor a palacsinta. Nem tudtam ellenállni a kitűnő reklámnak, bár felfogom: nem művészet krémet porból, főzés nélkül készíteni. Viszont jelen esetben a gyorsaság ellensúlyozza a kifogásolni valót…:) Ráadásul olyan tekintélyes mennyiség lett a másnap is felhasználható krémből, hogy égetett tészta töltelékeként, új köntösben addig élte tovább rövid életét, amíg el nem fogyott.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 2 csipet kristálycukor
  • 0.75 dl olaj + 1 teáskanál
  • 2 dl szénsavas ásványvíz

A krémhez:

  • 1 csomag Dr Oetker Házi krémes krémpor (23 dkg)
  • 9 dl tej

Szóráshoz:

  • kevés porcukor
  • 1 teáskanál csokireszelék
  • 1 teáskanál mentalevélen eldörzsölt barna nád kristálycukor

Elkészítés

A tésztához valókat a felsorolt sorrendben adagolva géppel csomómentesre keverjük. 20 percig pihentetjük. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe 1 teáskanálnyi olajat öntünk. A többinél már felesleges, mert a kisülő olaj elegendően pótolja.

A krém készítése nagyon egyszerű, villámgyors. Előírás szerint hideg tejbe szórjuk a krémport, géppel 3 percig max. fokozaton keverjük, 10 percig a hűtőben pihentetjük. A vastagon megkent palacsintákat cikkesre hajtogatjuk. Csokidarabkákkal, esetleg mentás kristálycukorral díszítjük, porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Palacsinta - krémesen, édesen recepthez kapcsolódó receptek

Palacsinta - krémesen, édesen

Palacsinta - krémesen, édesen

Kedvenc desszertje gyermeknek, felnőttnek, mindenkinek - mindenkor a palacsinta. Nem tudtam ellenállni a kitűnő reklámnak, bár felfogom: nem művészet krémet porból, főzés nélkül készíteni.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés