Palócleves recept

Palócleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
178

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)

6 személyre

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 40 dkg burgonya
  • 45 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  • 2 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

1. Az apróra felvágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.

2. A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük és addig kevergetjük, főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.

3. Amikor már a hús félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát és a sárga hüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.

4. Ezután ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, őrölt fekete borsot, őrölt köményt, fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.

5. Egy kis tálba tesszük a tejfölt és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.


Palócleves recepthez kapcsolódó receptek

Palócleves

Palócleves

Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés