Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)
1. Az apróra felvágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.
2. A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük és addig kevergetjük, főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.
3. Amikor már a hús félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát és a sárga hüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
4. Ezután ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, őrölt fekete borsot, őrölt köményt, fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.
5. Egy kis tálba tesszük a tejfölt és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.