Palócleves recept

Palócleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1416

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű zöldségekkel, na meg persze hússal teli laktató leves.

2 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 4 db krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • olívaolaj

Elkészítés

A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágni.

Egy fazékba olajat önteni, és elkezdeni párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadni a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket, és a fokhagymát is. Így együtt párolni pár percig, majd megszórni pirospaprikával és felengedni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezni, majd félpuhára főzni. Ekkor hozzáadni a zöldbabot is,(fagyasztott zöldbabból is készíthetjük) és tovább főzni.

Végül beletenni a kockára vágott krumplit, és puhára főzni.

Közben a tejfölt simára keverni a liszttel.

Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatni a levesbe. Jól kiforralni és pár percig még főzni.


Palócleves recepthez kapcsolódó receptek

Palócleves

Palócleves

Egy egyszerű zöldségekkel, na meg persze hússal teli laktató leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés