Pancettás-szezámos karalábéfalatok recept

Pancettás-szezámos karalábéfalatok
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1520

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db karalábé
  • 16 szelet nagyon vékony szelet pancetta
  • 1 db tojás
  • 20 dkg szezámmag
  • étolaj a sütéshez, só bors

Elkészítés

A karalábékat meghámozzuk, 8 darabra vágjuk, és egyenként körbetekerjük a pancettaszeletekkel. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.

A pancettával körbetekert karalábédarabokat először a felvert tojásba mártjuk, majd többször meghempergetjük a szezámmagban, és egy zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

Egy vastag falú edénybe 5 cm-nyi olajat öntünk, és 175 °C-ra melegítjük. A karalábéfalatokat több adagban aranysárgára sütjük benne (ez kb. 1 percet vesz igénybe, a karalábé ez alatt ropogós marad), majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat.

A karalábéfalatokat visszatesszük a tepsibe, és sütőben kb. 7 percig sütjük, míg puhulni nem kezdenek. Amikor kész, bőségesen sózzuk, borsozzuk.


Pancettás-szezámos karalábéfalatok

Pancettás-szezámos karalábéfalatok

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés