Pándi meggyes

Pándi meggyes

A pándi meggyes receptjét egy kedves szomszédomtól kaptam, amit azóta elég sokszor elkészítettem már, hiszen nagyon finom és mutatós sütemény.

6 személyre

  • 5 db tojásból készült kakaós piskóta
  • 30 dkg magozott meggy (jól lecsorgatva)
  • 4.5 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 2 cs vanília puding
  • 0 kevés őrölt fahéj
  • 1 db közepes nagyságú citrom leve
  • 12 dkg cukor
  • 1.5 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az alap elkészítése: közepes nagyságú edénybe beletesszük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a citromlét, a zselatint, és ezeket kb. a meggylé felével összekeverjük. A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra, és összekeverjük. (A ráöntést apránként kell megoldani.) Összekeverés után a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Vigyáznunk kell, hogy ne legyen csomós (olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk). Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet, az egészet langyosra hűtjük, és rögtön rákenjük a tésztára. Ezt az egészet lehűtjük a hűtőben. Ha teljesen kihűlt, 3 dl tejszínt felverünk, és rákenjük a krémre. Legalább 3 órát hűtjük, de másnap még finomabb.