Panettonekoszorú recept

Panettonekoszorú
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1261

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

26 centis koszorúformához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1.25 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 csipet só
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • 7.5 dkg puha vaj
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs, vegyesen, feldarabolva
  • 5 dkg mazsola
  • vaj a sütőformához
  • liszt a munkalapra

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, és a közepén kialakítunk egy mélyedést. Az élesztőt a mélyedésbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet sűrű masszává keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a sót, a szerecsendiót és a kis darabokra vágott vajat. A hozzávalókat kézimixer dagasztókarjával lágy tésztává gyúrjuk, majd beledolgozzuk a kandírozott gyümölcsöket és a mazsolát is.

A tésztát letakarjuk, és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben a koszorúformát kivajazzuk. A nagyon lágy kelt tésztát jól belisztezett munkalapon, belisztezett kézzel gyorsan átgyúrjuk, és vastag hurkát sodrunk belőle. A tésztahurkát a formába helyezzük, és újabb 30 percig kelesztjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tészta tetejét több helyen kereszt alakban bevagdossuk. A forró sütőben, középre tolt rácson kb. 35 percig sütjük. 30 perc után elvégezzük a tűpróbát: ha nem tapad ragacsos massza a hurkapálcához, a tészta megsült, ellenkező esetben még néhány percig sütjük.

A koszorút kivesszük a sütőből, és rövid ideig a formában hagyjuk hűlni. Mielőtt kiborítanánk belőle, a formát megrázzuk, hogy a tészta könnyebben elváljon az oldalától. Süteményesrácsra borítjuk és kihűtjük.

A koszorút egy csinos szalaggal átkötjük, majd celofánba csomagoljuk. Tálalás előtt beszórjuk porcukorral.

Előkészítés: 30 perc

Kelesztés: 1 óra 30 perc

Sütés: 30–35 perc


Panettonekoszorú recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés