Pangasius natur ill.morzsás-tojásos kabátban recept

Pangasius natur ill.morzsás-tojásos kabátban
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
7342

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A cápaharcsafilé finoman omlós húsú, szálkátlan, jó ízű, gyorsan készülő, mondhatnám a legfinomabb halétkek egyike.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter sós tej
  • 1 kg pangasius filé (cápaharcsa)
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 db tojás
  • 10 dkg házi kenyérmorzsa
  • 1 csipet őrölt bors

Elkészítés

A fagyasztott pangasius szeleteket készítés előtt pár órával sós tejben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk. Papírtörlővel leszárítjuk, a fele mennyiséget kevés őrölt borssal meghintjük, 2 evőkanál olívaolajon 2-2 percig átsütjük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük. 1 dl olívaolajjal felöntjük a serpenyőt, kellően felforrósítjuk

Közben a maradék halat előbb morzsába forgatjuk, majd enyhén sós, felvert tojásba, és rögtön beletesszük az olívaolajba. 3-3 percig sütjük mindkét oldalán. Papírtörlőre szedjük, frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, puha kenyérrel, salátával azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Pangasius natur ill.morzsás-tojásos kabátban recepthez kapcsolódó receptek

Pangasius natur ill.morzsás-tojásos kabátban

Pangasius natur ill.morzsás-tojásos kabátban

A cápaharcsafilé finoman omlós húsú, szálkátlan, jó ízű, gyorsan készülő, mondhatnám a legfinomabb halétkek egyike.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés