Pangasiusfilé narancsos vajjal recept

Pangasiusfilé narancsos vajjal
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
4782

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 60 dkg pangasiusfilé
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db salottahagyma
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A halfiléket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat megkenjük vajjal (nem baj, ha a vaj darabos). A felhevített olajon a filék mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 3 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk.

A maradék vajat a sütéshez használt serpenyőben felhevítjük, majd amikor a széle már habosodni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk.

Hozzáöntjük a narancslét, 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a citromlét is. Ha a vaj újra felhabzik, levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a szószt a halszeletekre öntjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés