Paplanos hal recept

Paplanos hal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Na, mi van a paplan alatt? Húsz éve saját kútfőmből pattant ki ez a kedvenc halételünk (a halpörkölt után), ami még egyetlen netes portálon sem köszönt vissza. Látványosabb, ha azon melegében tálaljuk és fogyasztjuk, (netán fotózzuk), mert pár perc múlva összeesik a vastag paplan - ami sajnos ezúttal az én fotómon is jól látszik. Viszont az élvezeti értékét nem befolyásolta. Lazacból, tonhalból, süllőből egyaránt elkészíthető és nagyon finom.

6 személyre

  • 4 nagy szelet ponty (80 dkg)
  • 4 ek liszt
  • olaj a sütéshez
  • 6 db tojás
  • 4 ek aludttej
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csomag petrezselyemzöldje
  • 0.5 csomag snidling
  • 1 tk sómentes halfűszer
  • 0 kevés só

Elkészítés

A pontyszeletek gerinc melletti oldalain a vastaghúsos részt levágjuk, félretesszük későbbi felhasználásra. Az apró szálkamentes, bordacsontos, egyenes villarészt 3-3 kockára vágjuk, így 24 halhús darabkát kapunk. Kellően besózzuk, fűszerezzük, a lisztet rászitáljuk. Egy megfelelő méretű serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a haldarabkák mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. 220 fokra előmelegítjük a sütőt.

Az olajból 2 evőkanálnyit egy tűzálló edénybe kenünk, beletesszük az elősütött halkockákat. Felütjük a tojásokat, elhabarjuk az aludttejjel, liszttel, áttört fokhagymával, az apróra vágott zöldekkel és a halfűszerrel. Kevés sóval ízesítjük. Ráöntjük a halra és a forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Közben a tojás megemelkedik és paplanszerűen úgy betakarja a halat, hogy nem lehet kitalálni, mit takar. Rizskupolával tálaljuk, paradicsommal, citromkarikával, petrezselyemzölddel színesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Paplanos hal recepthez kapcsolódó receptek

Paplanos hal

Paplanos hal

Na, mi van a paplan alatt? Húsz éve saját kútfőmből pattant ki ez a kedvenc halételünk (a halpörkölt után), ami még egyetlen netes portálon sem köszönt vissza. Látványosabb, ha azon melegében tálaljuk és fogyasztjuk, (netán fotózzuk),…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés