Paplanos zöldségek recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Kényelmes hétvégék kései, tartalmas reggelijének ajánlom, amit egy jó kirándulás, majd egy könnyű estebéd követhet.
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 5 ek olívaolaj
- 4 db tojás
- 2 tk liszt
- 2 ek light tejföl
- 1 tk csilis paprikakrém
- 1 csomag zöldhagyma szára
- 1 db paradicsom
- só
Elkészítés
A padlizsánt ujjnyi széles karikákra, a félbe vágott cukkinit hosszában vastag szeletekre vágjuk, pár percre gyengén besózzuk. A paradicsomot és a hagymaszárat felkarikázzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, az erős paprikakrémet. Enyhén megsózzuk, simára keverjük. A padlizsánról és a cukkiniről leöntjük a kiengedett levet, papírtörlővel szárazra itatjuk, mélyebb serpenyőben felforrósított olajon átsütjük, rászórjuk a hagymaszárat és ráöntjük a tojáshabarékot. Másfél perc után kissé csökkentjük a hőt, ügyesen megfordítjuk, ízlés szerint a másik oldalát is kocsonyásra sütjük. Friss paradicsommal, pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta