Paplanos zöldségek recept

Paplanos zöldségek
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1099

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kényelmes hétvégék kései, tartalmas reggelijének ajánlom, amit egy jó kirándulás, majd egy könnyű estebéd követhet.

2 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 2 tk liszt
  • 2 ek light tejföl
  • 1 tk csilis paprikakrém
  • 1 csomag zöldhagyma szára
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

A padlizsánt ujjnyi széles karikákra, a félbe vágott cukkinit hosszában vastag szeletekre vágjuk, pár percre gyengén besózzuk. A paradicsomot és a hagymaszárat felkarikázzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, az erős paprikakrémet. Enyhén megsózzuk, simára keverjük. A padlizsánról és a cukkiniről leöntjük a kiengedett levet, papírtörlővel szárazra itatjuk, mélyebb serpenyőben felforrósított olajon átsütjük, rászórjuk a hagymaszárat és ráöntjük a tojáshabarékot. Másfél perc után kissé csökkentjük a hőt, ügyesen megfordítjuk, ízlés szerint a másik oldalát is kocsonyásra sütjük. Friss paradicsommal, pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Paplanos zöldségek recepthez kapcsolódó receptek

Paplanos zöldségek

Paplanos zöldségek

Kényelmes hétvégék kései, tartalmas reggelijének ajánlom, amit egy jó kirándulás, majd egy könnyű estebéd követhet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés