Pappardelle padlizsánmártással recept

Pappardelle padlizsánmártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1129

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a tésztából és a különleges, szójával ízesített padlizsánmártásból készült, étvágygerjesztő vacsorafogásban a Kelet és a Nyugat ízei keverednek.

4 személyre

  • 1 evőkanál olíva- vagy földimogyoróolaj
  • 2 db friss piros húsú chilipaprika, kimagozva és durvára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 100 g vöröshagyma összevágva
  • 1 db piros húsú paprika darabokra vágva
  • 600 g bébipadlizsán hosszában kettévágva és fölszeletelve
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál sötét színű szójaszósz
  • 300 ml zöldség- vagy csirkealaplé
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 400 g száraz pappardelle vagy más szalagtészta
  • 3 evőkanál összevágott friss koriander vagy petrezselyem

A díszítéshez:

  • összevágott petrezselyem

Elkészítés

Hevítsünk olajat nagy lángon egy nagy serpenyőben, tegyük bele a chilipaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a paprikát, majd kevergetve süssük 3-4 percig, amíg a hagyma barnulni nem kezd.

Tegyük a padlizsánt a serpenyőbe, és süssük még 3-4 percig, gyakran kevergetve.

Keverjük a citromlét, a szójaszószt, az alaplét, a paradicsompürét és az ízlés szerinti sót a zöldséghez. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen 20 percig. Állítsuk a lángot nagyobbra, és forraljuk 3-4 percig, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.

Közben forraljunk vizet, és főzzük ki a szalagtésztát a csomagoláson javasolt utasítás szerint.

Szűrjük le a tésztát, és osszuk szét négy tányéron. Szórjuk a koriandert vagy a petrezselymet a padlizsánkeverékbe, majd merjük a zöldséget a tésztára, és díszítsük az összevágott petrezselyemmel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1785 kJ (425 kcal), Szénhidrát 84 g, Fehérje 16 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)


Pappardelle padlizsánmártással recepthez kapcsolódó receptek

Pappardelle padlizsánmártással

Pappardelle padlizsánmártással

Ebben a tésztából és a különleges, szójával ízesített padlizsánmártásból készült, étvágygerjesztő vacsorafogásban a Kelet és a Nyugat ízei keverednek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés