Pappardelle padlizsánmártással recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ebben a tésztából és a különleges, szójával ízesített padlizsánmártásból készült, étvágygerjesztő vacsorafogásban a Kelet és a Nyugat ízei keverednek.
- 1 evőkanál olíva- vagy földimogyoróolaj
- 2 db friss piros húsú chilipaprika, kimagozva és durvára vágva
- 4 gerezd fokhagyma durvára vágva
- 100 g vöröshagyma összevágva
- 1 db piros húsú paprika darabokra vágva
- 600 g bébipadlizsán hosszában kettévágva és fölszeletelve
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál sötét színű szójaszósz
- 300 ml zöldség- vagy csirkealaplé
- 2 kávéskanál paradicsompüré
- 400 g száraz pappardelle vagy más szalagtészta
- 3 evőkanál összevágott friss koriander vagy petrezselyem
- só
A díszítéshez:
- összevágott petrezselyem
Elkészítés
Hevítsünk olajat nagy lángon egy nagy serpenyőben, tegyük bele a chilipaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a paprikát, majd kevergetve süssük 3-4 percig, amíg a hagyma barnulni nem kezd.
Tegyük a padlizsánt a serpenyőbe, és süssük még 3-4 percig, gyakran kevergetve.
Keverjük a citromlét, a szójaszószt, az alaplét, a paradicsompürét és az ízlés szerinti sót a zöldséghez. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen 20 percig. Állítsuk a lángot nagyobbra, és forraljuk 3-4 percig, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.
Közben forraljunk vizet, és főzzük ki a szalagtésztát a csomagoláson javasolt utasítás szerint.
Szűrjük le a tésztát, és osszuk szét négy tányéron. Szórjuk a koriandert vagy a petrezselymet a padlizsánkeverékbe, majd merjük a zöldséget a tésztára, és díszítsük az összevágott petrezselyemmel.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként,
Energia 1785 kJ (425 kcal), Szénhidrát 84 g, Fehérje 16 g, Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)