Paprikakrémleves naranccsal recept

Paprikakrémleves naranccsal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a finom krémleves paprikából megörvendezteti az érzékeinket – a piros húsú paprika adja a ragyogó színt, a finom narancsvirágvíz és a friss narancslé gondoskodik a remek aromáról és a gyümölcsös ízről.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg piros húsú paprika
  • 3 db narancs
  • 1 evőkanál narancsvirágvíz
  • 1 szelet szikkadt fehér kenyér
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés

Az olajat egy nagy fazékban alacsony hőfokozaton felmelegítjük. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, elnegyedeljük és felvagdossuk. Ha már egy paprikát feldaraboltunk, a darabokat a fazékba tesszük, és a fazekat lefedjük, majd a többi paprikát tovább szeleteljük. Egyenként tesszük őket a fazékba, miközben minden alkalommal megkeverjük, és a fedőt visszahelyezzük. Végül sóval ízesítjük.

Egy narancsot megmosunk, a héját lereszeljük, és a paprikához adjuk. A fedőt visszahelyezzük a fazékra, és a hőmérsékletet addig emeljük, amíg a fedő alól gőz nem jön. A hőmérsékletet ismét visszavesszük és a paprikát 15–18 percig pároljuk.

Amíg a paprika fő, a narancsok levét kifacsarjuk (1,75 dl lére van szükség) és a narancsvirágvizet a gyümölcsléhez öntjük.

A petrezselymet megmossuk és szárazra töröljük. Míg a paprika elkészül, a kenyérből ropogós pirított kockákat készítünk.

A puhára főtt paprikát turmixgépben simára keverjük. Hozzáöntjük a narancslékeveréket és még néhány másodpercig turmixoljuk.

Az elkészült levest felmelegítjük, narancshéjjal, petrezselyemmel és a pirított kenyérkockákkal díszítve tálaljuk.

Tipp:

Narancsvirágvizet azokban a boltokban szerezhetünk be, ahol indiai vagy közel-keleti specialitásokat árusítanak. A kozmetikai üzletekben árusított narancsvirágvíz nem megfelelő erre a célra.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 130 kcal/546 kJ energia, 17 g szénhidrát, 2 g fehérje, 6 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok,C- és E-vitamin


Paprikakrémleves naranccsal recepthez kapcsolódó receptek

Paprikakrémleves naranccsal

Paprikakrémleves naranccsal

Ez a finom krémleves paprikából megörvendezteti az érzékeinket – a piros húsú paprika adja a ragyogó színt, a finom narancsvirágvíz és a friss narancslé gondoskodik a remek aromáról és a gyümölcsös ízről.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés