Paprikás-burgonyás omlett

Paprikás-burgonyás omlett

A könnyű omlett, amelybe a kétféle (piros és zöld húsú) paprikát és a burgonyát göngyöljük, alig tartalmaz zsiradékot, hiszen az egész tojásokat részben tojásfehérjével helyettesítjük.

2 személyre

  • 1 db közepes, apróra vágott rózsaburgonya
  • 1 db közepes, apróra vágott vöröshagyma
  • 7.5 dkg apróra vágott zöld húsú paprika
  • 7.5 dkg apróra vágott piros húsú paprika
  • 2 db tojás
  • 3 db tojás fehérje
  • 0.5 kiskanál Tabasco-szósz
  • 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós kenyér (pirítós Graham kenyér)
  • só ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy 20 cm-es teflonserpenyőt egy kiskanálnyi olívaolajjal kikenünk, vagy olajozóspray-vel bepermetezünk, majd közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a burgonyát, és addig pirítjuk, amíg megpuhul.

A burgonyához adjuk a hagymát, a kétféle paprikát, és ezeket is megfonnyasztjuk. Az elkészült zöldségeket egy tányérra borítjuk. A serpenyőt ismét beolajozzuk, és visszatesszük a lángra.

Egy közepes tálban összekeverjük a tojást, a tojásfehérjét, a Tabasco-szószt és a sót. A keveréket forró serpenyőbe öntjük, és addig sütjük, amíg az alja megszilárdul, közben a széleket egy tűzálló spatulával emelgetjük, hogy a megszilárdult részek alá befolyjon a még nyers tojáskeverék.

Az omlettet a serpenyőben hagyjuk. A zöldséget az egyik felére halmozzuk, majd ráhajtjuk a másik felét. Serpenyőstül a sütőbe tesszük, és kb. 3 percig sütjük, vagy addig, amíg tökéletesen megszilárdul. Félbe vágjuk, és pirítóssal tálaljuk.