Paprikás-kolbászos csirkecomb recept

Paprikás-kolbászos csirkecomb
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1671

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rövid előkészítés után a tepsibe pakoljuk, majd a többi már a sütő dolga.

3 személyre

  • 3 db csirkecomb
  • 3 db kaliforniai paprika (piros)
  • 3 db debreceni
  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 5 db kakukkfűág
  • őrölt bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A kolbászt vékonyan karikázzuk fel. A paprikát és a vöröshagymát, vágjuk fel szélesebb csíkokra. A fokhagymát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt csirkecombot bőrével lefelé, majd mindkét oldalát süssük fehéredésig. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután tegyük bele a zsiradékba a csíkokra vágott vöröshagymát, a paprikát, és a felszeletelt fokhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a kakukkfűágat is. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük fel a borral.

Egy tepsibe öntsük bele az előpárolt paprikás-hagymás keveréket, és helyezzük rá az elősütött combokat. Ezután tegyük a hús köré az elősütött kolbászkarikákat, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 40-45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük a combokat készre. (sütés közben a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik)

Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem és azzal tálaltam.

Tálaláskor helyezzük tányérra a combot, és kanalazzuk mellé a szaftos kolbászos-paprikát, és a köretet. Köret helyet ízlés szerint kínálhatjuk még friss kenyérrel is.


Paprikás-kolbászos csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Paprikás-kolbászos csirkecomb

Paprikás-kolbászos csirkecomb

Rövid előkészítés után a tepsibe pakoljuk, majd a többi már a sütő dolga.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Paprikás-kolbászos csirkecomb recepthez

thumb
Gizi - 2015. július 30.
Kedves Receptvarázs Csapata!

A recepthez tartozó képet elküldtem a facebook-on, kérlek legyetek szívesek feltölteni a recepthez.
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gizi