Paprikás csirke átalakulva recept

Paprikás csirke átalakulva
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Amarillisz

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a receptben a hagyományos paprikás csirkét új köntösbe bújtattam. A galuskát knédli helyettesíti, a csirkecombok helyett pedig csirkemellet használtam.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg csirkehús
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl víz
  • kevés tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A knédlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 1.5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 dl langyos víz

Elkészítés

Az apróra vágott hagymákat olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a vízzel és visszarakjuk a tűzre. A megmosott és vékonyra szeletelt csirkemelleket kiklopfoljuk, majd beletesszük a lábasba. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.

Elkészítjük a knédlit is. Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót, majd a tojást is. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, míg egy kalácstészta állagú tésztát kapunk. Ha már jó a tészta, kelesszük meg. Ha megkelt, két egyforma méretű cipóra vágjuk és gőz fölött, kb 20 percig hagyjuk is ott. (veszünk egy lábast, aminek az alján folyamatosan forrjon a víz, erre egy konyharuhát kötözünk, majd rátesszük a tésztát, végül egy fazékkal letakarjuk az egészet)

Ha kész és kihűlt, pogácsaszaggatóval ezt is és a csirkemelleket is formára vágjuk, majd a húst és a tésztát pálcára szúrva rétegezzük. Ezután a szafttal leöntve tálaljuk, mellé tejfölt kínálunk.


Paprikás csirke átalakulva recepthez kapcsolódó receptek

Paprikás csirke átalakulva

Paprikás csirke átalakulva

Ebben a receptben a hagyományos paprikás csirkét új köntösbe bújtattam. A galuskát knédli helyettesíti, a csirkecombok helyett pedig csirkemellet használtam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés