Paprikás krumpli galuskával recept

Paprikás krumpli galuskával
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
4187

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kicsit másképp - így is nagyon jó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 14 dkg házikolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 kiskanál köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kg újkrumpli
  • olaj
  • 3 dl tejföl

A petrezselymes krumplihoz:

  • 80 dkg újkrumpli
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

A felkockázott szalonnát és 10 dkg felkarikázott kolbászt megpirítunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot, a köményt és az összezúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük főni.

Hozzáadjuk a megtisztított újkrumplit, megsózzuk, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.

A petrezselymes krumplihoz a krumplit forró sós vízben majdnem puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Ezután megpirítjuk az olajban, majd hozzákeverjük a vajat és az apróra vágott petrezselymet.

A maradék kolbászt meghámozzuk, apróra vágjuk, majd forró olajban megpirítjuk. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel leitatjuk.

A galuskához a tojást és a lisztet egy kevés sóval összegyúrjuk, majd galuskaszaggatóval vagy kanállal forró vízbe szaggatjuk és megfőzzük.

A pürét és a galuskát a tányérok aljára kanalazzuk, teszünk rá petrezselymes krumplit és tejfölt, majd a kolbászmorzsával megszórva tálaljuk.


Paprikás krumpli galuskával

Paprikás krumpli galuskával

Egy kicsit másképp - így is nagyon jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés