Paprikás krumpli másképp recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Alaprecept kicsit másképp
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál kalocsai pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 6 szem egész fekete bors
- 20 dkg kolbász
- 1 kg krumpli
- só
Elkészítés
A kés lapjával összenyomott fokhagymát egy serpenyőben a felhevített olajon addig pirítjuk, míg épp csak barnulni nem kezd, majd kivesszük. Az olajhoz keverjük a paprikát, majd a serpenyő tartalmát átöntjük egy nagyobb főzőedénybe.
A paprikás olajat felöntjük 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a borsot és a 3-4 darabra vágott kolbászt. Felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt kb. 40 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a „csónakra” vágott krumplit. (Ha a víz már nem fedné el, adunk hozzá még egy keveset.) Megsózzuk, majd addig főzzük, míg a krumpli puhára nem fő. A tűzről levéve 5 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk.