Paprikás csirke durumtésztával

Paprikás csirke durumtésztával

Ugyan a csirkepaprikás nem kimondottan fogyókúrás étel, de a lisztet kihagyva, durumtésztával és sok friss salátával tálalva kevésbé hízlaló.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db csirkecomb, csirkemell, csirkeszárnyak felvágva
  • apróra vágott vöröshagyma (izlés szerint)
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika (vagy izlés szerint)
  • 1 kiskanál liszt
  • olaj
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csirkedarabokat megdinszteljük az összevágott, felaprított, megpirított vöröshagymán, jól átsütjük, majd a fűszerekkel és a felöntött vízzel összeforraljuk. Ha kész van, 1 dl tejföllel elkevert 1 kiskanálnyi liszttel sűrítjük. (Ezt a lépést el is hagyhatjuk, ha fogyózunk.)

Nokedlival vagy bármilyen tésztafélével, tavaszi friss salátával tálaljuk.