Paprikás csirke nokedlival recept

Paprikás csirke nokedlival
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2368

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A paprikás csirke receptjét még nagyanyámtól tanultam. Mindig örültem, ha ő készítette el ezt ízletes, finom ételt.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 db csirkeszárny
  • 2 db egész csirkecomb (tanyasi)
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • csipetnyi őrölt köménymag
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
  • 2 mokkáskanál szegedi házi pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl (20%-os)

A nokedlihoz:

  • 0.5 kg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej

Elkészítés

A csirkeszárnyakat ketté vágjuk, a combokat három részre. Az alsót egyben hagyjuk, a felsőt ketté vágjuk. Megmossuk. A hagymákat megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Közben hozzáadjuk a félbevágott, kicsumázott paprikát, majd a héjától megfosztott a magját eltávolított, felszelt paradicsomot. Amikor a hagyma már jó üvegesre párolódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csipetnyi őrölt köményt, és borsot, majd a 2 mokkáskanál pirospaprikát. Jól összeforgatjuk, és felöntjük fél dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, és elfőzzük róla a vizet.

Ekkor belekerül a hús, amit addig sütünk, amíg eredeti színét elveszíti, Ekkor megsózzuk, és felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Visszasütjük a zsírjára. Rászórjuk a lisztet, és hőkiegyenlítés után ráöntjük a tejfölt. Ekkor már csak egyet forralunk rajta.

A nokedlihoz a lisztet tálba szitáljuk, közepébe ütjük a tojásokat, sózzuk, és a tejjel nokedlitésztát készítünk. Ne legyen túl lágy, de kemény se. Nem kell kidolgozni, csak összekeverni, majd forrásban lévő, sós, olajos vízben szaggatjuk. Amint a víz tetejére feljön, kiszedjük, és egy evőkanálnyi olajjal meglocsoljuk, átkeverjük. (Ezt a nokedli tésztát egyszer , nagyon régen a Gregor József operaénekesünktől láttam készíteni, azóta használom ezt a receptet.)

A nagyanyámtól tanultam, hogy a nokedli tésztáját nem kell kidolgozni, mert akkor ragacsos lesz. Tálalásnál díszíthetjük még erős zöldpaprikával. Ha valaki diétásabb változatban szeretné elkészíteni, akkor kukoricaliszttel lisztezze le, és használjon 12%-os tejfölt a habaráshoz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Paprikás csirke nokedlival recepthez kapcsolódó receptek

Paprikás csirke nokedlival

Paprikás csirke nokedlival

A paprikás csirke receptjét még nagyanyámtól tanultam. Mindig örültem, ha ő készítette el ezt ízletes, finom ételt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés